Over Marianne

Marianne Verschoor-Remerie werd in 1953 in Heerlen geboren. Ze was een echt buitenkind en was veel in de natuur te vinden. Met haar latere grote passie was ze als kind nog helemaal niet bezig.

Meer dan twintig jaar stond ze voor de klas tot ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging vond ze in het ontwerpen van natuureducatief materiaal. Hierbij ontwikkelde ze de techniek om met aquarelverf op hout te schilderen. Daarmee leerde ze o.a. vlinders tot in de kleinste details te schilderen. Dat leidde uiteindelijk tot haar grote passie: het vervaardigen van botanische kunst.

Een uitgebreide opleiding voor het vervaardigen van botanische kunst volgde Marianne niet. Slechts enkele workshops waren voor haar nodig tot de resultaten en het werk  te komen dat zij nu maakt. Haar inspiratie haalt Marianne niet alleen uit haar eigen tuin, maar ook uit haar ‘achtertuin’, want wonen aan de rand van het natuurgebied de Mookerhei, brengt de natuur heel dichtbij. Daar is ze dagelijks te vinden.

‘Vaak valt mijn oog op de kleinste detaillering van een plant of een insect. Deze schoonheden zijn net cadeautjes van de natuur. Die probeer ik vast te leggen in mijn schilderwerk.’

Behalve bloemen en planten schildert Marianne ook vlinders en paddenstoelen.

Techniek: aquarel op papier.


Gevolgde cursussen:

mei 2013: Masterclass ‘Toonwaarden’ van Jenny Phillips
mei 2012: Masterclass  ‘Composities’ van Anne-Marie Evans
juli 2011: Masterclass  ‘Witte bloemen schilderen’ van Elaine Searle
juli 2010:  Zomerworkshop botanisch tekenen/schilderen van Anita Walsmit Sachs
oktober 2008:  Herfstworkshop botanisch tekenen/schilderen van Anita Walsmit Sachs

Copyright 2019 Marianne Verschoor-Remerie - Gerealiseerd door