Nieuws

Expositie ‘De Planten van de Pelgrims’ van 2 juni t/m 27 september

Door de Coronacrisis is de expositie ‘Planten van de Pelgrims’ in Museum De Zwarte Tulp in Lisse voor onbepaalde tijd uitgesteld. Onlangs heeft het museum bekend gemaakt, dat de expositie op 2 juni a.s. alsnog van start gaat. De expositie zal te bezichtigen zijn tot en met 27 september, bijna een maand langer dan oorspronkelijk gepland. Wel zullen ook in dit museum de bekende coronamaatregelen van kracht zijn. Ook al hebt u een Museumjaarkaart, u zult een tijdslot moeten reserveren via internet. u komt rechtstreeks op de reserveringspagina, als u hier klikt (opent in nieuw venster).
Geplaatst: 26 mei 2020

Inschrijven cursus Botanisch tekenen en schilderen voor gevorderden per les mogelijk.

Dit jaar bied ik bij wijze van experiment voor de cursus Botanisch tekenen en schilderen voor gevorderden de gelegenheid om je aan
te melden voor één of meer losse zaterdagen. Bij 6 lessen blijven de kosten € 325,00 en ben je zeker van je plaats. Een enkele les kost
€ 60,00. De enkele les betaal je zodra ik heb bevestigd dat er plaats is op de gewenste datum. Wel is het handig en raadzaam om deze lessen ruim van te voren te reserveren om zeker te zijn van een plek.
Geplaatst: 3 september 2019

Cursusprogramma 2019-2020 klaar

Het cursusprogramma voor het seizoen 2019-2020 is klaar. Behalve twee basiscursussen en een cursus voor gevorderden, staan er ook drie workshops in: twee in De Tuin van Sjef in Velp (op 6 juli en 31 augustus) en een in de biologische kwekerij De Hessenhof (op 21 augustus). Het complete programma staat op de cursuspagina van mijn website.
Uiteraard heb ik ook weer een folder gemaakt. Deze ligt op diverse plekken, waaronder de biologische kwekerij De Hessenhof in Ede, de Tuin van Sjef in Velp en de Kunstburg in Doesburg.
Geplaatst: 27 februari 2019

Helleborusdagen in de biologische kwekerij De Hessenhof

Op 7, 8 en 9 februari heeft De Hessenhof weer de jaarlijkse Helleborusdagen. Ik zal daar op 7 en 9 februari aanwezig zijn voor de verkoop van mijn kaarten.
Geplaatst: 6 februari 2019

Drie nieuwe kaarten in de collectie

Ik heb drie nieuwe kaarten in de collectie opgenomen: De Bloemen van de Hessenhof, een compositie van Wilde bloemen en een nieuw portret van een Helleborus, dit maal een prachtige kruising van een Helleborus, afkomstig van de biologische kwekerij De Hessenhof. De afmetingen van de eerste twee zijn 15 x 21 cm; de Helleborus is 10,75 x 18 cm. De Bloemen van de Hessenhof en de Wilde Bloemen kosten € 3,80, de Helleborus € 3,00.
Geplaatst: 6 februari 2019

Prijsverhoging kaarten

Ik houd er niet van om met de gekte van jaarlijkse prijsverhogingen mee te doen. Daarom heb ik sinds 2012 voor mijn kaarten steeds dezelfde prijzen gehanteerd. De prijzen van papier, inkt en enveloppen zijn intussen wel regelmatig omhoog gegaan. De marges werden daardoor zo langzamerhand wel heel erg smal. Daarom heb ik besloten de prijzen van mijn kaarten met ingang van 2019 aan te passen. Ze zijn met 9 à 10% omhoog gegaan.
Geplaatst: 12 januari 2019

Poster Ode aan mijn Tuin weer te koop

Hij was een poosje niet meer verkrijgbaar, maar hij is er weer: de poster van Ode aan mijn Tuin. De afmeting is 30×30 cm. Op de achterkant staan de Nederlandse en wetenschappelijke namen vermeld. De poster wordt geleverd in een witte, bijpassende enveloppe. De prijs is € 9,50.
Geplaatst: 2 december 2018

Kaarten nu ook te koop in Velp

De samenwerking met de Tuin van Sjef wordt steeds mooier. Mijn kaarten zijn nu ook daar te koop.
Geplaatst: 2 december 2018

Nieuw verkooppunt kaarten

Bloemsierkunstenaar Bart Bresser heeft mij gevraagd of hij mijn kaarten mag verkopen in zijn winkel in Gendringen. Uiteraard heb ik daarmee ingestemd. Ik vind het een eer dat mijn kaarten in zijn prachtige winkel komen te liggen.
Geplaatst: 18 oktober 2018

Expositie Florentia met twee maanden verlengd

De expositie Florentia zou aanvankelijk één week duren. De expositie is echter zo’n overweldigend succes, dat Villa Bardini de Societá Toscana d’Orticultura heeft gevraagd of het mogelijk was de expositie met twee maanden te verlengen. De deelnemende exposanten hebben hier allemaal volmondig mee ingestemd.
Geplaatst: 12 oktober 2018

Nieuw verkooppunt kaarten

Met veel plezier kan ik vermelden, dat de plantenkwekerij De Kleine Plantage, Handerweg 1 in Eenrum met ingang van 20 juni 2018 een selectie van mijn kaarten verkoopt. Ik wens Fleur van Zonneveld veel succes met de verkoop.
Geplaatst: 18 juni 2018

Data workshops bekend

Het heeft even geduurd, maar de data en lokaties van de zomerworkshops zijn bekend. Het zijn geworden: 28 juli 2018 in De Tuin van Sjef in Velp (Gld.) en 8 augustus 2018 in De Hessenof. Ook de jaarlijkse ontmoetingsdag (25 augustus 2018) zal plaatsvinden in De Tuin van Sjef. Alle informatie staat op de bijgewerkte cursuspagina. Eerdere informatie over workshops en de ontmoetingsdag is hiermee komen te vervallen.
Geplaatst: 18 juni 2018

Nieuwe Cursusprogramma is uit

De cursussen in Doesburg hadden zóveel belangstelling, dat ik een wat uitgebreider programma wilde aanbieden. Het was even puzzelen, maar ik ben eruit. Twee cursussen botanisch tekenen en één vervolgcursus om kennis te maken met de verschillende kleurtechnieken èn een cursus voor gevorderden. Daarnaast zijn er de ontmoetingsdag en een inhaaldag voor degenen, die een keer een cursusdag moesten missen. Ook zitten er nog een paar workshops in de pijplijn. Ik ben daarvoor nog in onderhandeling met diverse houders van inspirerende locaties. Informatie hierover volgt later. Zie voor het gedetailleerde cursusprogramma de cursuspagina van mijn website.
Geplaatst: 11 april 2018

Kunstwerk voor Kwekerij De Hessenhof

Normaal werk ik niet in opdracht of op verzoek, maar afgelopen september kreeg ik van Hans Kramer, eigenaar van de prachtige biologische plantenkwekerij De Hessenhof in Ede, het eervolle verzoek of ik voor het omslag van zijn nieuw uit te brengen plantengids wilde schilderen. Die opdracht heb ik aangenomen. Het was een hele uitdaging. De bloeiperiode liep al aardig op zijn eind. Ik kreeg van Hans carte blanche om uit de prachtige moederplantentuin te halen, wat ik voor het schilderij nodig had. Wat een voorrecht was alleen dat al!
Het schilderij is inmiddels af en door Hans Kramer en zijn vrouw Miranda helemaal goedgekeurd. Mijn dochter Rozemarijn heeft vervolgens de basis gelegd voor het omslag-ontwerp. De plantengids is inmiddels gedrukt en voor € 5,00 te koop bij Kwekerij De Hessenhof.
Gewijzigd: 11 april 2018

Nieuwsbrief

Het schrijven van een nieuwsbrief kost veel tijd. Bovendien is bij het uitbrengen van nieuwsbrieven enige regelmaat vereist. Iedereen die mijn nieuwsbrieven ontvangt, weet, dat die regelmaat er, zeker de afgelopen jaren, niet in zat. Ik heb daarom besloten met het versturen van nieuwsbrieven te stoppen. Wie op de hoogte wil blijven, nodig ik graag uit regelmatig op de nieuwspagina van mijn website te kijken. Mensen die aangeven belangstelling te hebben voor mijn cursusprogramma noteer ik wel. Zij krijgen bericht, zodra ik een nieuw cursusprogramma heb of wanneer het bestaande cursusprogramma gewijzigd is.
Wilt u op de hoogte blijven van mijn cursussen en workshops, stuur dan (opnieuw) een mailtje naar info@marianneverschoor-remerie.nl.
Geplaatst: 27 januari 2018

Twee werken geselecteerd voor Wereldwijde Expo

Tijdens een selectiebijeenkomst van de VBKN zijn twee van mijn werken geselecteerd voor deelname aan de wereldwijde expositie “World Wide Exhibition of Botanical Art”. Het gaat om het “Portret van de Mookerheide” en het tweede plantportret van de Holwortel. Deze twee werken gaan in mei 2018 met een videopresentatie de hele wereld rond. Zie voor meer informatie over deze bijzondere expositie de speciale website.
Geplaatst: 3 december 2017

Wijziging Cursusprogramma

Ik had voor de Basiscursus Botanisch Tekenen een wachtlijst en voor de Cursus Botanisch Tekenen en Schilderen voor gevorderden juist te weinig aanmeldingen. In overleg met de belangstellenden heb ik besloten om de twee groepen samen te voegen, zodat alle belangstellenden aan hun trekken kunnen komen. De eerste cursusdag is 11 november 2017. Liefhebbers kunnen zich nog aanmelden. Aan het eind van de cursus plan ik nog een inhaaldag in voor diegenen, die één van de geplande cursusdagen verhinderd is.
Geplaatst: 11 oktober 2017

Nieuwsbrief

Eind augustus 2017 is er na lange tijd weer een nieuwsbrief verschenen. U kunt deze downloaden door hier te klikken.
Geplaatst: 21 augustus 2017

Verhuisd

Per 3 juli 2017 is Atelier Bontzandoogje verhuisd. Het nieuwe adres is Richtersakker 19, 6983 HC Doesburg. Daar worden ook de cursussen gegeven. Het nieuwe (vaste) telefoonnummer is 0313 842 720. De overige contactgegevens zijn niet veranderd.
Geplaatst: 5 juli 2017

Cursusprogramma 2017-2018 gereed

Het nieuwe cursusprogramma is uit! Nieuwe plek, nieuwe opzet. Ik heb de Basiscursus Botanisch Tekenen en Schilderen gesplitst in een Basiscursus Botanisch Tekenen en een Basiscursus Botanisch Aquarelleren. Samen vormen ze één geheel, maar ze zijn apart te volgen. Zie voor het complete programma de cursuspagina. Downloaden van het programma kan hier.
Geplaatst: 19 mei 2017

Cursus Botanisch Tekenen in samenwerking met Volksuniversiteit Arnhem

Dit voorjaar zou ik bij de Volksuniversiteit in Arnhem een cursus Botanisch Tekenen verzorgen. Helaas kan deze cursus niet door gaan. Mogelijk zal de cursus het komende najaar plaatsvinden.

Geplaatst: 24 februari 2017

Nieuwe pagina voor verkoop kaarten

De pagina met de kaarten is aangepast. De kaarten die niet meer in het assortiment zaten zijn verwijderd; de nieuwe kaarten zijn toegevoegd.

Geplaatst: 8 april 2016

Publicatie in De Tuin in vier seizoenen

In het voorjaarsnummer van het prachtige blad De Tuin in vier seizoenen wordt op een prachtige manier aandacht besteed aan het werk van Marianne Verschoor-Remerie. Op de eerste en laatste binnenpagina’s staan werken van haar afgebeeld.
In het blad staat een kort artikel over Marianne.

Geplaatst: 23 februari 2016

Website vernieuwd

De website van Marianne Verschoor-Remerie is vernieuwd. De belangrijkste wijziging is het portfolio. Oud werk is verwijderd; recent werk is toegevoegd. Neem snel een kijkje.

Geplaatst: 5 februari 2016

Nieuwsbrief niet meer over de mail

Ik zal de Nieuwsbrief niet meer rechtstreeks via de mail versturen. De groep werd te groot. Iedereen die ‘geabonneerd’ is op de Nieuwsbrief krijgt in het vervolg een mail toegestuurd wanneer er nieuws op de website is gezet. U blijft dan toch op de hoogte van botanische cursussen en -nieuws.
Voor nu meerdere nieuwsberichten.

Geplaatst: 31 januari 2016

Cursusprogramma gewijzigd

De cursussen Botanisch Tekenen op de zaterdag waren een groot succes, reden om dit geslaagde experiment om te zetten in een vast programma. Dus in het vervolg bied ik de cursus Botanisch Tekenen zowel op dinsdagavond als op zaterdag aan.

Om het een en ander voor mezelf wat overzichtelijker te houden, heb ik het programma wel aangepast. In plaats van het opsplitsen van het complete programma in drie blokken, heb ik het programma nu opgesplitst in twee blokken. U ziet dus alleen nog cursussen Botanisch Tekenen 1 en 2 aangeboden, maar de inhoud is hetzelfde als bij de cursussen Botanisch Tekenen 1, 2 en 3.

Voor diegenen, die hun deelname aan de cursussen Botanisch Tekenen 1, 2 en 3 hadden uitgesmeerd over meerdere seizoenen zorg ik voor een maatwerkoplossing, zodat zij alsnog het complete programma kunnen doorlopen. Hen verzoek ik om hierover contact met mij op te nemen.

Nieuw in het programma is een verdiepingscursus, speciaal ontwikkeld voor mensen die het complete cursusprogramma Botanisch Tekenen hebben afgerond en die nog specifieke vragen hebben.

Zie voor alle details de cursuspagina op deze website.

Geplaatst: 31 januari 2016

Telefoonstoring

Helaas hebben wij al lange tijd last van een hinderlijke storing op onze vaste telefoonaansluiting. Ziggo kreeg het maar niet voor elkaar om het probleem op te lossen. Hierdoor waren wij lange tijd telefonisch niet goed bereikbaar en het is nog maar de vraag of de problemen nu wel zijn opgelost. Voor het geval u mij via de vaste telefoonverbinding niet kunt bereiken, probeer het dan op mijn mobiele nummer: 06 1415 2735.

Geplaatst: 31 januari 2016

10-jarig jubileum VBKN

Dit jaar bestaat de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan houdt de VBKN van 4 maart tot 20 augustus 2016 in Museum De Zwarte Tulp in Lisse een jubileumexpositie.

Van 4 maart tot 29 mei worden er werken van voorjaarsbollen tentoongesteld en van 31 mei tot 20 augustus werken van zomerbollen. Alle werken zijn gemaakt door een selecte groep van de Botanisch Kunstenaars Nederland. Werk van Marianne zal hangen tijdens de tweede periode.

Zie ook www.museumdezwartetulp.nl (opent op nieuwe pagina).

Geplaatst: 31 januari 2016

De tuin in 4 seizoenen

In dit prachtige tijdschrift dat 4x per jaar verschijnt wordt steeds aan de kaftzijden botanisch werk getoond van oude en nieuwe botanisch kunstenaars. Als alles goed gaat verschijnen er in het voorjaarsnummer een 4-tal werken van mij. Ik hoop dat de drukker een goede weergave van de schilderwerken treft. Het laten drukken van scans is werkelijk een gespecialiseerd vak, zeker als de originelen niet voor handen zijn.

Geplaatst: 31 januari 2016

Binnenkort in de verkoop

In de botanische winkel aan de Mortel in Mook werk ik naast kaarten en Meraki’s aan:

  • Botanische tekenblokken (mijn cursisten kennen hem al). Het A3 blok met een botanische voorkant bevat 50 vel 160 grams wit glad tekenpapier.
  • Een reisset voor kleine botanische inspiratie tekeningen bestaande uit: een lichtgewicht tekenschriftje met een vulpotlood met gum in een mapje van ecologisch gelooid leer. De set is in een ontwikkelingsfase en is vanaf dit voorjaar in verschillende kleuren verkrijgbaar.
  • Doosje met kleine kaartjes. Een klein doosje van 100 % gerecycled karton waarin kleine cadeau- of bloemenkaartjes zitten.

De rest verklap ik nog niet.

Geplaatst: 31 januari 2016

Made by Nature

En last but not least wil ik het unieke project van mij en mijn man Henk aankondigen. Met “Made by Nature” willen wij op een andere manier dan door middel van mijn botanische kunst laten beleven hoe mooi de natuur kan zijn. Wat dacht u van afgestorven eikentakken die tot op het kernhout verweerd zijn? De meest fantastische vormen en structuren worden dan zichtbaar. Het zijn ware kunstwerken, zonder dat er een mensenhand aan te pas is gekomen. Sterker nog, deze schoonheid is niet door mensenhanden te evenaren.

Sommige takken hebben we op een sokkel geplaatst, andere zijn liggend mooier. Maar in alle gevallen zijn ze onbewerkt. En er komt er meer.

Geplaatst: 31 januari 2016

Prachtige Expositie in Noordbrabants Museum Den Bosch

Onder de titel ‘Botanische Kunst – Een bloemrijke wetenschap’ is op 12 september 2015 prachtige expositie geopend met werk van de leden van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland (VBKN) en werk uit de collectie van het Noordbrabants Museum. Het is een bijzondere combinatie van oud werk (o.a. van Gerard van Spaendonck uit begin 19e eeuw), moderne botanische kunst (van de leden van de VBKN), maar ook van modern werk met bloemen als thema (o.a. van Jan Cremer). Een interessante, gevarieerde expositie die zeker de moeite van een bezoekje waard is. Zie ook de website van het Noordbrabants Museum. De expositie duurt tot en met
13 december 2015.

Mini-expositie ter gelegenheid opening Studio GL8

Op 5 september heeft de nieuwe regionale omroep GL8 haar studio geopend. Dit moment markeerde de start van de uitzendingen van GL8. Om de lange witte muur in de studio wat ‘op te fleuren’ hebben er vijf werken van Marianne Verschoor gehangen.

Basiscursussen Botanisch Tekenen nu ook op zaterdag!

Ik heb mijn cursussen tot nu toe gepland op dinsdagavond. Dit jaar blijkt er zoveel belangstelling voor cursussen in het weekeinde, dat ik heb besloten, de basiscursussen ook op zaterdag overdag te organiseren. De planning is als volgt:

Basiscursus botanisch tekenen 1       10 oktober en 7 november 2015
Basiscursus botanisch tekenen 2       16 januari en 13 februari 2016
Basiscursus botanisch tekenen 3       12 maart en 9 april 2016

Telkens van 10:00 tot 16:00 uur. Zie de cursuspagina voor nadere details.

Nieuwsbrief augustus verschenen

De nieuwsbrief van augustus is verschenen. Klik hier om de Nieuwsbrief te lezen.

Marianne aanwezig op Kräutergartenfest Schloss Moyland

Jaarlijks wordt in de tuinen van Schloss Moyland het Kräutergartenfest georganiseerd. Tijdens het Kräutergartenfest is er van alles te zien en beleven. Er is een omvangrijke markt met heel veel planten, oude groente- en rozensoorten, tuingereedschappen, boeken en – het zal Duitsland niet zijn – lekkere hapjes, boeren ijs en vers gebrouwen bier. Marianne zal hier tussen staan met een kraam met kaarten.
Het Kräutergartenfest is dit jaar op 30 en 31 mei.

Opening expositie ‘Bloemrijk’

Op zondag 22 maart 2015 is in het Westfries Museum in Hoorn de expositie ‘Bloemrijk’ geopend. Deze expositie is een combinatie van hedendaagse botanische kunst met werk van de 17e eeuwse Alida Withoos. Van Marianne hangen hier de pioenroos en de kievitsbloem. De expositie duurt tot 24 mei.

Opening expositie Flowering Bulbs and Tubers in Shirley Sherwood Gallery (Kew Gardens, Londen)

Ontmoeting met Shirley Sherwood

Het is een prachtige expositie geworden. Onder de titel Flowering Bulbs and Tubers exposeert de Vereniging Botanisch Kunstenaars van 15 februari tot 15 augustus 2015 in de Shirley Sherwood Gallery in Kew Gardens. Marianne cyclamen en holwortel hangen er  tussen. ‘Het is een hele eer om aan een expositie in deze prestigieuze gallery te mogen deelnemen. En dan te bedenken, dat ik me zeven jaar geleden hier heb staan vergapen aan deze prachtige gallery, geheel gewijd aan de botanische kunst’. Op 12 maart was de feestelijke opening. Op de foto rechts Marianne Verschoor, links naast haar Shirley Sherwood.

Na de zomer stopt het open atelier

Lange tijd heb ik getwijfeld, stoppen of doorgaan? Dan keek ik naar de vragende blikken van de trouwe klanten en zwichtte ik weer. Nu heb ik echter de knoop doorgehakt. De botanische cursussen vragen steeds meer aandacht. Daarom stop ik na de zomer met het open atelier.

Deelname aan expositie Kew Gardens zeker

Het gaat door! De expositie van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland in de Shirley Sherwood Gallery in Kew Gardens (Londen) gaat door en Marianne Verschoor heeft hier werk hangen. De expositie duurt van 15 februari tot 15 augustus. Op 12 maart wordt de expositie officieel geopend. Voor Marianne is dit een heel bijzondere gebeurtenis. Zeven jaar geleden sloeg in de Shirley Sherwood Gallery ‘de vonk’ over. Het was het startpunt voor haar als botanisch kunstenaar. Nu hangt haar werk een half jaar lang in dit wereldwijde  ‘Walhalla’ van de botanische kunst.

Cursusprogramma vernieuwd

Het afgelopen najaar heb ik het cursusaanbod vernieuwd. De introductiecursus is vervallen. Hiervoor in de plaats heb ik een uitgebreider cursusprogramma ontwikkeld in de vorm van een basiscursus botanisch tekenen. Deze basiscursus bestaat uit drie delen.
Het doel is om een completer aanbod te bieden van de verschillende aspecten binnen de botanische kunst. Iedere cursus duurt 5 avonden. Iedere cursus bevat nieuwe leerstof. Het totaal ondersteunt de cursist bij het leren tekenen van planten. Basiscursus 3 biedt daarbij ook een kijkje in de techniek van het botanisch schilderen, waaronder het opzetten van een botanisch schilderwerk. Als je alle drie de cursussen hebt gevolgd, heb je een breed aanbod gekregen van de verschillende facetten van het tekenen van botanische onderwerpen. Een stap naar een hoger niveau krijgt hiermee een stevig fundament.

Nieuwsbrief december verschenen

De nieuwsbrief met informatie over activiteiten en cursussen voor het komende jaar is verschenen. Niet ontvangen? U kunt hem hier ook downloaden. Wilt u de nieuwsbrief in de toekomst ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@marianneverschoor.remerie.nl.

Nieuwsbrief 2014-12

Interview Gelderlander 6 juli 2013

Copyright 2022 Marianne Verschoor-Remerie - Gerealiseerd door