Exposities

Aan de onderstaande exposities neem ik deel of heb ik deelgenomen:

‘Planten onder de loep. Stoepplantjes’ van 11 maart t/m 20 mei 2022 (Leiden) en van 4 juni t/m 31 juli 2022 (Grave)

Van 11 maart tot 20 mei organiseert de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland de Algemene Ledententoonstelling ‘Planten onder de loep. Stoepplantjes’. De expositie is op werkdagen te bezichtigen in de Oude Universiteitsbibliotheek in Leiden. Ik neem aan deze expositie deel met het portret van een herderstasje. Na Leiden volgen andere locaties, waaronder het Stadsmuseum in Grave.

KNNV Uitgeverij maakt in samenwerking met de Leidse Hortus van de expositie een prachtig verzamelalbum in de stijl van de vroegere Verkade albums. (Zie de website van de KNNV voor meer informatie.)

6 juni t/m 29 augustus 2021:
“333+33 zaden”. Onverwacht werd de coronastilte verbroken en kreeg ik het aanbod om te komen exposeren in De Overtuin in Warnsveld. Een andere kunstenaar was uitgevallen. In de expositie is o.a. mijn schilderij te zien met 366 verschillende zaden. Een zaadje voor iedere dag van een schrikkeljaar. De tuin van buitenplaats Welgelegen heeft een rijke historie.
De Stichting De Overtuin heeft de historische tuin in beheer genomen om de oude bomen te beschermen en de tuin te restaureren. Er staat o.a. een oude Sophora japonica, Japanse honingboom die eind augustus wellicht in bloei zal staan. Zie ook www.deovertuin.nl.

2 juni t/m 27 september 2020:

De Planten van de Pelgrims“, expositie geïnspireerd door het Cruydt-Boeck (1544) van Rembert Dodoens. De expositie vindt plaats in Museum De Zwarte Tulp in Lisse. De expositie is georganiseerd door de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Ik neem aan deze expositie deel met twee nieuwe werken: “Vier koekoeksbloemen” en “Eikvaren”.

29 september t/m 8 december 2018:
Florentia“, Internationale expositie van botanische kunst, georganiseerd door de Società Toscana di Orticultura. De expositie vindt plaats in Villa Bardini in Firenze. Aan deze expositie doen 39 kunstenaars mee uit landen over de hele wereld, o.a.: Italië, Groot-Brittannië, Nederland, Japan, Rusland, USA, Zuid-Korea, Canada en Australië. Ik neem aan deze expositie deel met “De Cyclus van de Cyclaam” en “Bloemen van de Hessenhof”. De expositie zou aanvankelijk maar een week duren, maar is vanwege overweldigend succes met twee maanden verlengd.

1 juli t/m 1 september 2018:
Kunstburg. In het voormalige pand van de Kunstburg in Doesburg hebben verschillende kunstenaars uit Doesburg werk getoond. Van mij hebben er de Cymbidium (Grasorchidee), de Camassia leichthlinii alba (witte prairielelie) en Helleborus niger (Kerstroos) gehangen.

18 mei 2018 t/m 27 januari 2019:
Op 18 mei 2018 ging er een heel bijzondere manifestatie van start: The World Wide Exhibition of Botanical Art. Deze expositie start tegelijkertijd in achtentwintig landen. In al die landen hebben botanisch kunstenaars voor hun land inheemse planten geportretteerd. De Expositie is bedoeld als statement voor de biodiversiteit. De start van de manifestatie gaat vergezeld van een wereldwijde presentatie van een selectie van de geëxposeerde werken. Voor deze wereldwijde presentatie zijn mijn ‘Portret van de Mookerhei’ en mijn tweede portret van de Holwortel geselecteerd. Zij gaan dus de hele wereld over! Tijdens de exposities zijn naast de genoemde werken ook mijn Madeliefjes te zien.
In Nederland wordt de inzending voor deze manifestatie uiteraard gecoördineerd door de VBKN. Zij organiseren de Nederlandse expositie in Museum De Zwarte Tulp in Lisse. De schilderijen waren daar te zien van 10 mei (officiële opening op 18 mei) t/m 2 september. Van 23 september 2018 t/m 27 januari 2019 was de expositie te zien in het B.C. Koekoek Haus te Kleve (Duitsland).

December 2017 – april 2018:
De Stichting Jacques van Mourik organiseerde in het kader van haar 25 jarig jubileum een Winterexpositie. Hier zal het werk te zien zijn van hedendaagse professionele kunstenaars die geïnspireerd werden door de prachtige omgeving van Mook. Van Plasmolen tot aan de Mookerhei.
Van 9 december 2017 tot medio april 2018 was deze tentoonstelling te zien in het gemeentehuis van Mook. Een aantal van mijn werken, waaronder ‘Portret van De Mookerhei’, heeft daar gehangen. Info over de stichting vindt u op: www.stichtingjacquesvanmourik.nl.

20 t/m 22 oktober 2017:
In ons nieuwe huis aan de Richtersakker 19 in Doesburg organiseerde ik van 20 t/m 22 oktober 2017 onder de titel “Mijn Natuur” een expositie van mijn eigen werk.

23 september 2017:
Het Herboristengilde bestaat 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan werd er zaterdag 23 september een Symposium gehouden met ’s middags een markt waar alles over kruiden te vinden was. Ik heb daar een demonstratie botanisch tekenen gegeven. De dag werd georganiseerd in de Hortus in Delft. Voor meer info zie: www.herboristengilde.nl.

4 maart 2016 t/m 20 augustus 2016:
Jubileumexpositie Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. De expositie bestaat uit twee delen:

  • 4 maart t/m 29 mei: voorjaarsbollen
  • 31 mei t/m 20 augustus: zomer- en najaarsbollen

Er hing werk van mij tijdens het tweede deel van de jubileumexpositie.

12 september 2015 t/m 13 december 2015:
“Botanische Kunst, een bloemrijke wetenschap” in het Noordbrabants Museum, ‘s-Hertogenbosch. Expositie met de VBKN.
Zie ook de website van het Noordbrabants Museum.

12 en 13 september 2015:
Open Atelierroute Kunstgroep Kolonie Plasmolen.
Zie ook de website van de kunstgroep.

5 september 2015:
Mini-expositie ter gelegenheid van de opening van de studio van de regionale omroep GL8 in Heumen. Zie ook de website van GL8.

22 maart 2015 tot 24 mei 2015:
“Bloemrijk. Botanische tekeningen en aquarellen” in het Westfries Museum, Hoorn. Expositie met de VBKN.
In samenwerking met de Stichting Provinciale Atlas Noord-Holland exposeert fotograaf Jos Jansen tegelijkertijd in het Westfries Museum zijn project “SEEDS: on the origin of food crops”. Een onverbloemde blik op het veredelingsproces van gewassen, zoals dat plaats vindt in de Westfriese Seed Valley.
Zie ook de website van het Westfries Museum.

15 februari 2015 tot 15 augustus 2015:
“Flowering Bulbs and Tubers” in de Shirley Sherwood Gallery, Kew Gardens, London. Expositie met de VBKN.
Zie ook de website van Kew Gardens.

6 en 7 september 2014:
Open Atelierroute Kunstenaarsgroep Kolonie Plasmolen. Gastexposant is Terrence Bevoort-Alwicher. Terrence weet bijna alles over edelstenen en maakt hiermee prachtige sieraden.

15 juni 2014:
Kunstkade, een project van de Kunstenaarsgroep Kolonie Plasmolen, langs de Maas in Mook.

7 juni 2014:
Tuinmarkt Kasteel Hernen. Kleine expositie en kaartverkoop.

7 en 8 september 2013:
Kunstroute van de kolonie Plasmolen. Expositie botanisch werk in mijn atelier “Bontzandoogje”. En, De Meraki. De kubus die de schatten van de natuur 8 maal weerspiegelt.
Gastexposant Rozemarijn Verschoor, Inspired by Nature. Met interieur en mode accessoires. Nieuw in haar assortiment: Tassen van biologisch gelooid leer en een schitterend lampje. www.rozemarijnverschoor.nl

22 juni – 15 september 2013:
Bloemenpaleis Het Loo, Apeldoorn.  “Geurende bloemen aan het Hof”. Met de VBKN.

14 april – 13 oktober 2013:
Streven naar Perfectie. Museum In ‘t Houten Huis, De Rijp. Met VBKN.
Zie: www.houtenhuis.nl

20, 21, 27 en 28 april 2013:
Secret Blocs, verkoopexpositie Kunstkolonie Plasmolen. Golfhuisje, Plasmolen.
Zie: www.kunstgroepKP.nl

9, 10 en 11 november 2012Expositie ‘Zien met je Ziel’.
Een overzicht van mijn werk van de afgelopen drie jaar in potlood en aquarel.

‘Hoe bezieling een passie wordt’.
Locatie: Mortel 27 in Mook.
Meer informatie: Zie flyer.

13 t/m 20 oktober 2012Expositie ‘Zien’
Een expositie over mijn passie voor de natuur, de bron voor mijn schilderwerk.
Locatie: Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden, Van Balverenweg 1b in Leur.
Openingstijden van dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur.
Zie ook: www.mooigelderland.nl/heerlijkheden.

5 april t/m 7 oktober 2012 – Expositie in de tropische kas op de Floriade te Venlo. Werken van verschillende botanisch kunstenaars zijn op canvas afgedrukt en zijn te zien in de prachtige tropische kas. Zie ook www.floriade.nl.

25 maart t/m 6 mei 2012 – Expositie ‘Bloeiende Bollen afgebeeld’ door leden van de VBKN.
‘t Huys Dever,  Lisse.

15 mei t/m 12 juni 2011 - Jubileum Expositie Vereniging Botanisch Kunstenaars “Botanisch Bekeken” in Galerie Kobalt Culemborg.

7 mei t/m 30 mei 2011 – Bibliotheek Mook.

November 2010 – Expositie Botanische Kunst, Zweefvliegveld Malden.

Juni 2009 – Vlinderexpositie Landgoed Bergzicht De Raaf Heumen.

Copyright 2022 Marianne Verschoor-Remerie - Gerealiseerd door